Expositie Zichtlijnen

 

Kunstenaars Westerkwartier exposeren in de Roomsterborgh

Leek - Van 4 tot en met 12 juni exposeren 15 kunstenaars uit de gemeente Westerkwartier in de Roomsterborgh in Leek.

De Roomsterborgh opent op 4 juni voor het eerst sinds twee jaar weer haar deuren voor het publiek. Vijftien kunstenaars exposeren een week lang hun werk. Het thema van de expositie is ‘Zichtlijnen’. Dit thema is vormgegeven in keramiek, textiel, poëzie, fotografie en schilderkunst. Elke kunstenaar geeft een eigen draai en invulling aan het thema waardoor het bezoeken van de expositie een gevarieerde en aantrekkelijke beleving wordt.

De deelnemende kunstenaars zijn verenigd in de kunstenaarskring Zichtlijn. Deze kunstenaarskring is ontstaan uit ‘Westerkwartier In het Oog van de Storm’, een expositie die tijdens de coronapandemie in Ezinge en Sebaldeburen plaatsvond.

De opening van de expositie Zichtlijnen vindt plaats op vrijdag 3 juni om 15.00 uur. De wethouder cultuur van de gemeente Westerkwartier, Hielke Westra, zal de expositie openen.

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Daarna is de expositie van 4 tot en 12 juni elke dag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De entree is gratis.