Klassieke Academie op de Roomsterborgh juni 2022

Nieuw talent dat aan de Klassieke Academie in Groningen voor Beeldende Kunst de 3-jarige vakopleiding met succes heeft afgerond toont een boeiend en gevarieerd overzicht van werken in een groepstentoonstelling in de Roomsterborgh in Leek.

Op zondag 19 juni en donderdag 23 t/m zondag 26 juni kan deze expositie elke middag worden bezocht. Een unieke kans om werk van deze lichting studenten te bewonderen en aan te kopen. Dagelijks zijn een aantal exposanten aanwezig om bezoekers op te vangen en vragen te beantwoorden.

De Klassieke Academie leidt talentvolle geselecteerden op tot kunstenaar in de rijke Nederlandse figuratieve traditie. Klassieke, door de eeuwen heen gevormde, vaardigheden worden verbonden met eigentijdse opvattingen en idee├źn. Om vakkennis eigen te maken en vaardigheden steeds verder te ontwikkelen wordt een intensief programma doorlopen met praktijkvakken zoals bijvoorbeeld portret- en model schilderen, compositie en expressie, kleurenleer en aquarelleren. Ook de kunstgeschiedenis wordt diepgaand bestudeerd. Er wordt gewerkt met verschillende technieken en schildermaterialen. Ook het maken houtsneden , etsen en lithografie├źn komt in de opleiding aan de orde.

Er zijn in de groepsexpositie gevarieerde werken te zien, zoals stillevens, portretten en landschappen.